Maskers!

Wallpapers van Paarden

Loempia's


Een heerlijke Oosterse versnapering. Het maken van een loempia is niet echt moeilijk, maar u moet wel rekening houden met wat extra tijd voor het afkoelen.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 11140
Vetten: 271
Eiwitten: 40
Koolhydraten: 16

De ingredienten:

300 g magere varkenslappen
100 g kipfilet
50 g ham
selderij
100 g prei
peper
150 g witte kool
zout
2 uien
4 loempiavellen
2 tenen knoflook
1 eierdooier
250 g taugé
1 l plantaardige olie

U moet wel met wat extra tijd voor het koelen rekening houden.

Bereidingswijze

35 minuten

Snijd varkensvlees, ham, prei en kool in dunne reepjes. Snipper de uien en pers de knoflook. Was de taugé, verwijder de groene vliesjes en laat uitlekken. Verhit in een wadjan 2 eetlepels olie en fruit hierin uien en knoflook goudbruin. Voeg kip, vlees, groenten en ham toe en bak alles op hoog vuur 3 minuten. Bak de fijngesneden selderij de laatste minuut mee. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel afkoelen. Neem de loempiavellen van elkaar en leg op elk vel 2-3 eetlepels van de vulling. Vouw de vellen als envelopjes dicht en plak de randen aan elkaar met losgeklopt eigeel. Verhit de olie in een frituurpan bak daarin de loempia's in 7 minuten goudgeel en knapperig. Laat de loempia's uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.