Maskers!

Wallpapers van Rockartiesten

Kalfslappen Marengo


Het hele jaar door kunnen de kalfslappen Marengo gegeten worden. Dit Franse recept is eenvoudig te bereiden maar vergt wel enige tijd. Het is erg goed te combineren met pasta.

Dit gerecht combineert erg goed met: Pasta en zwarte olijven
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 15 minuten
De kooktijd is ca. 90 minuten

KiloJoules: 540
Vetten: 8
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

500 g magere kalfslappen
1 teentje knoflook
50 g boter
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olie
1,5 dl kalfsbouillon
zout
1,5 dl witte wijn
versgemalen peper
250 g tomaten
1 eetlepel Provençaalse kruiden
100 g champignons
boter
1/2 bosje verse peterselie
2 uien

Voorbereiding

15 minuten

Snijd het vlees in repen van 10 bij 3 cm. Verhit de boter en de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bestrooi met zout, peper en de Provençaalse kruiden. Neem het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een ovenschaal in.

Bereidingswijze

90 minuten

Pel en snipper de uien en pers de knoflook. Fruit deze circa 3 minuten in het braadvocht. Strooi de bloem erover en voeg al roerend de bouillon en de wijn erbij; laat de saus even doorkoken. Leg het vlees in de saus in de pan en laat het geheel 10 minuten sudderen. Ontvel de tomaten, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de inhoud van de pan en schep alles in de ovenschaal. Zet deze afgedekt circa 60 minuten in de oven. Halveer de champignons en snijd de peterselie fijn met de staafmixer en de hakmolen, voeg beide een halfuur voor het einde van de baktijd aan de ovenschotel toe.



Wijnadviezen:

Rosé Côtes de Provence
Witte Côtes de Provence