Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Gefrituurde kaasplakken


Ook kaasplakken zijn een goed alternatief voor vlees. Het gemakkelijkst is het als u de kaasplakken bij uw kaasboer of supermarkt al direct in de juiste maat laat afsnijden. Te combineren met een graangerecht of gekookte aardappels en een groene salade.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 2480
Vetten: 46
Eiwitten: 23
Koolhydraten: 23

De ingredienten:

60 g boter
nootmuskaat
60 g bloem
zout
0,5 l melk
1 eiwit
150 g gruyère
paneermeel
2 eieren
frituurvet
peper
peterselie

Bereidingswijze

20 minuten

Verhit de boter en roer de bloem erdoor. Schenk de melk erbij en roer goed door elkaar. Meng de kaas, de eieren, peper, nootmuskaat en zout erdoor en verwarm de saus tot de kaas is gesmolten. Strijk de fondue in een laag van 2 cm op een beboterd bakblik uit, bestrijk met boter, laat afkoelen en snijd ze in gelijke stukken. Haal de kaasstukken door het paneermeel, rol ze, vorm ze bij en haal ze door het losgeklopte ei. Wentel ze nogmaals door het paneermeel en bak ze in frituurvet snel bruin. Serveer met peterselie op een voorverwarmd bord.



Wijnadviezen:

Edelzwicker (Elzas)
Pinot Blanc
Pinot Grigio