Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Kippenragout


Een bijzonder lekker en bekend recept uit de Franse keuken. De bereiding is eenvoudig en de kippenragout heet een zachte structuur.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 120 minuten

KiloJoules: 3990
Vetten: 49
Eiwitten: 116
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

1 kip
45 g boter
water
45 g bloem
zout
1 eetlepel witte wijn
100 g kalfsgehakt
0,5 dl slagroom
100 g verse champignons
zout
0,5 l kippenbouillon
peper

Bereidingswijze

120 minuten

Was de kip en kook ze in ruim water met zout en kruiden in circa 1,5 uur gaar. Haal het vlees van het karkas en snijd het in stukjes. Bewaar de bouillon. Vorm van het gehakt kleine balletjes en kook deze 5-10 minuten met de champignons in de kippenbouillon. Zeef de bouillon. Maak van boter, bloem en 6 dl bouillon een gebonden saus. Roer de wijn en de slagroom erdoor. Verwarm het kippenvlees, de gehaktballetjes en de champignons in de saus. Breng op smaak met zout en peper.



Wijnadviezen:

Pinot Blanc
Rueda