Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Aspergesoep


Een zeer geslaagde oer Hollandse soep, waarvoor u het zeker over heeft om een uur in de keuken te staan. Lekker en gezond.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 1130
Vetten: 19
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

250 g witte asperges
1 eierdooier
1 l heldere bouillon
0,5 dl slagroom
35 g boter
10 g boter
35 g bloem
nootmuskaat

Bereidingswijze

60 minuten

Snijd het zachte deel van de asperges in stukken van ongeveer 3 cm lang. Schil de stukken, de kopjes kunt u ongeschild laten. Kook de aspergestukken in 30-45 minuten in de bouillon gaar. Neem de asperges uit het kooknat en pureer ze in de blender. Verhit de boter en voeg de bloem toe. Laat het geheel goed doorwarmen en schenk de aspergebouillon erbij. Laat het geheel nog even doorkoken. Maak de soep af met de eierdooier, slagroom, boter en nootmuskaat.