Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Hollandse saus


Het recept van de Hollandse saus heeft als hoofdingrediënt boter. Een smaakmaker bij diverse gerechten!

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 3670
Vetten: 93
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

1 dl water
zout
2 eetlepels azijn
peper
5 eierdooiers
citroensap
400 g boter

Bereidingswijze

20 minuten

Kook het water met de azijn tot de helft in en laat afkoelen. Klop de eidooiers en meng dit met het afgekoelde vocht. Verwarm dit al roerende au bainmarie tot de saus is gebonden. Roer de boter er in stukjes door en maak de saus af met zout, peper en citroensap. Zet de saus tot het opdienen in warm water en serveer in een verwarmde sauskom.