Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Brusselse appels


Dit eenvoudige Vlaamse gerecht is al eeuwenoud. Het is een voedzaam nagerecht, dus past het niet goed in een uitgebreid diner. Het deeg maakt dat het nagerecht niet echt licht verteerbaar is.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 55 minuten

KiloJoules: 530
Vetten: 4
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 20

De ingredienten:

2 dl melk
zout
60 g boter
3 eieren
60 g bloem
8 appels
60 g basterdsuiker
8 eetlepels bessengelei

Bereidingswijze

55 minuten

Verwarm de oven voor tot 200°C. Breng de melk met 30 g boter aan de kook. Voeg de bloem toe en roer net zolang tot het een soepel deeg is geworden. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, de rest van de boter, het zout en de eieren erdoor tot een gelijkmatig en smeuïg deeg is ontstaan. Boor de klokhuizen uit de appels, schil ze en zet ze in een vuurvaste schaal. Vul de holten met de bessengelei en bedek de appels met het deeg. Laat de schaal met appels in de oven gaar en lichtbruin worden in ca. 25 minuten.



Wijnadviezen:

Barsac
Monbazillac
Sauternes