Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Stamppot van snijbonen, witte bonen en rookworst


Dit eenpansgerecht is een regelrechte klassieker uit de Nederlandse keuken. De bereiding is eenvoudig, maar kost u wel iets meer tijd.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 100 minuten

KiloJoules: 450
Vetten: 4
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 13

De ingredienten:

1 kg snijbonen uit het vat
300 g rookworst
2 kg aardappels
30 g boter
250 g wittebonen
100 g mager rookspek

Bereidingswijze

100 minuten

Was de witte bonen, week ze enkele uren en kook ze gedurende 1 uur in het weekwater. Kook de snijbonen met wat inmaakvocht half gaar en spoel daarna af tot ze niet meer te zout zijn. Schil de aardappels, was ze en leg ze onder de snijbonen, voeg spek, rookworst en water toe en laat alles in circa 30 minuten gaar worden. Haal spek en rookworst eruit en snijd het spek klein. Stamp alles door elkaar en maak af met bonenwater en zout. Meng de witte bonen erdoor.



Wijnadviezen:

Merlot (Zuid-Frankrijk)
Pinot Grigio
Tokay Pinot Gris