Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Spekpannenkoeken


Spekpannenkoeken zijn erg voedzaam en daarom uitermate geschikt als volledige maaltijd. Wilt u extra voedzame pannenkoeken, gebruik dan volkoren meel voor het beslag.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 880
Vetten: 9
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 25

De ingredienten:

200 g bloem
10 g gist
200 g boekweitmeel
7,5 dl melk
1 theelepel zout
200 g vet rookspek

Bereidingswijze

25 minuten

Doe de bloem en het boekweitmeel in een kom en roer er het zout door. Verkruimel de gist in een kopje. Maak de melk lauw en schenk wat melk bij de gist. Roer de gist na 1 minuut om en laat het 10 minuten staan. Maak een kuiltje in het meel en schenk de gist en 2 dl melk erin. Roer vanuit het midden tot een glad beslag ontstaat. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Klop het deeg enige tijd door en laat het afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen. Leg 2 à 3 plakjes spek in een koekenpan en laat deze langzaam uitsmelten. Schenk als het spek knapperig is beslag in de pan en laat dit over de bodem lopen. Zorg dat er ook wat onder het spek loopt. Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is. Bak de tweede kant goudbruin en laat de pannenkoek op een bord glijden. Stapel de pannenkoeken op elkaar en geef er stroop of suiker bij.