Maskers!

Wallpapers van 3D objecten

Hartige taart met spinazie


Als u eens zin heeft om uitgebreid in de keuken te staan, is dit recept heel geschikt. U zal veel succes oogsten omdat de taart bijzonder fraai oogt.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 610
Vetten: 8
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

200 g bloem
1 scheut olijfolie
100 g boter
2 eieren
1 dl water
100 g geraspte kaas
1 kg verse spinazie
zout
2 teentjes knoflook
peper

In plaats van spinazie kunt u ook 500 g prei gebruiken.

Bereidingswijze

60 minuten

Doe bloem, boter en water in een keukenmachine en laat draaien tot een samenhangend deeg. Druk het deeg samen tot een bal, leg deze op een met bloem bestoven tafel, wentel de bal in de bloem en rol ze uit tot een lap. Laat het deeg een kwartier in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Maak de spinazie schoon en kook ze gaar in het aanhangende water, laat ze goed uitlekken en hak ze fijn. Pel en snijd de knoflook fijn, verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook glazig. Klop de eieren los. Meng de spinazie door de knoflook, eieren en kaas. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Bekleed een ingevette springvorm met een lap van 2/3 van het deeg, vul deze met het spinaziemengsel en dek af met de rest van het deeg. Maak een opening in het deegdeksel om de stoom te laten ontsnappen. Bak de taart in 30 minuten gaar en bruin in de oven.



Wijnadviezen:

Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Orvieto Classico
Semilion-Chardonnay (Australië)