Maskers!

Wallpapers van Films

Boerenomelet (eenvoudig)


De boerenomelet is één van de bekendste eirecepten uit de Nederlandse keuken. De bereiding hiervan is eenvoudig, en iedereen zal smullen van deze voedzame omelet.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 1200
Vetten: 23
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

2 kleine aardappels
50 g ham
100 g mager rookspek
1 eetlepel zilveruitjes
25 g boter
6 eieren
1 ui
zout
2 takjes peterselie
peper
2 takjes kervel
1 tomaat
2 takjes bieslook
peterselie

Bereidingswijze

25 minuten

Schil de aardappels en kook ze 15 minuten in water met zout. Laat ze afkoelen, snijd de aardappels in plakken en halveer deze. Snijd het spek in kleine blokjes. Verhit de boter en bak de blokjes spek tot ze goudbruin zien. Fruit de gesnipperde ui mee totdat deze gekleurd ziet en leg de plakjes aardappel erbij. Sluit de pan en laat de aardappel zachtjes 3 minuten per kant bakken. Voeg zo nodig wat nieuwe boter toe. Hak de peterselie, de kervel en de bieslook fijn, snijd de ham en zilveruitjes klein en schep alles door de gebakken aardappels. Klop de eieren los met zout en peper en schenk ze in de pan. Bak de omelet zachtjes tot het ei bijna gestold is. Til af en toe de rand even op om nog vloeibaar ei op de bodem van de pan te laten lopen. Laat de omelet op een voorverwarmde schotel glijden en garneer deze met partjes tomaat en toefjes peterselie.



Wijnadviezen:

Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne