Maskers!

Wallpapers van Dieren

Zuurkoolschotel


Een overheerlijk oer-Hollands wintergerecht. Dit lekkere recept is makkelijk te bereiden. U kunt de zuurkoolschotel op een smakelijke wijze aanvullen door er bijvoorbeeld rozijnen en stukjes ananas aan toe te voegen.

Dit gerecht combineert erg goed met: Stukjes ananas en rozijnen
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 310
Vetten: 2
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

2 kg aardappels
2 dl melk
100 g verse spek
30 g boter
1 kg zuurkool
400 g rookworst
8 g zout

Zuurkool is eigenlijk witte kool en savooiekool die met weinig zout worden ingemaakt en die door een melkzure gisting zijn kenmerkende zachtzure smaak krijgt.

Bereidingswijze

50 minuten

Schil de aardappels, was ze en leg ze met het spek onder de zuurkool. Zet alles op met weinig kokend water en zout en kook in circa 30 minuten gaar. Neem het spek uit de pan en snijd het klein. Giet het kookvocht zo nodig af. Stamp alles door elkaar en maak het gerecht af met kokende melk, boter en spek. Wel de rookworst in water dat tegen de kook aan is, snijd de worst in plakjes en leg deze op de zuurkoolschotel. Serveer met mosterd.



Wijnadviezen:

Pinot Blanc