Maskers!

Wallpapers van Dieren

Stamppot rauwe andijvie


Een heerlijke zomerklassieker uit de Hollandse keuken. Dit lekkere gerecht is makkelijk te bereiden. Bijzonder lekker is de toevoeging van hardgekookte partjes ei en blokjes kaas!

Dit gerecht combineert erg goed met: Hardgekookte partjes ei en blokjes kaas
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 320
Vetten: 3
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 10

De ingredienten:

2 kg aardappels
1 kg andijvie
8 zout
150 g mager rookspek
0,5 l melk
nootmuskaat
50 g boter
peper

Dit gerecht wordt ook wel stimpstamp genoemd.

Bereidingswijze

35 minuten

Schil de aardappels, was ze en zet ze op met weinig kokend water en zout. Kook ze gaar in 20-25 minuten. Snijd het spek in blokjes en bak ze langzaam bruin in een droge koekenpan. Maak de andijvie schoon, was ze en snijd ze zeer fijn. Giet de aardappels af en maak met behulp van een pureestamper er met kokende melk puree van. Maak de puree smeuïg met boter. Schep de andijvie erdoor, warm alles goed door en breng op smaak met nootmuskaat en peper. Serveer direct. Voeg spekblokjes toe of strooi ze over de stamppot.



Wijnadviezen:

Barbera d'Asti
Rode Navarra
Semilion-Chardonnay (Australië)