Maskers!

Wallpapers van XP

Pochouse de Gilberte




Dit gerecht combineert erg goed met: Aardappelpuree
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 15 minuten
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 590
Vetten: 10
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

400 g zeeduivelfilet
1 bouquet garni
2 uien
50 g boter
10 tenen knoflook
1 dl crème fraîche
100 g rookspek
zout
2 kruidnagels
versgemalen peper
4 dl witte wijn
1 bosje waterkers
1 dl visfond

Voorbereiding

15 minuten

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een ovenschaal in met boter. Snijd de visfilets in stukken van 5 cm. Pel en snipper de uien, pel en pers de knoflook. Snijd het rookspek in kleine blokjes en bak deze uit op een laag vuur. Laat ze dan uitlekken op keukenpapier.

Bereidingswijze

30 minuten

Verdeel een laag uien en knoflook in de ovenschaal, leg hierop de stukken vis en stop de kruidnagels ertussen. Bestrooi het geheel met de uitgebakken spekjes. Giet de witte wijn en de visfond erover en voeg het bouquet garni toe. Zet de ovenschaal afgedekt in de oven gedurende 15 minuten. Neem de schaal uit de oven, neem de vis eruit en houd deze warm. Verwijder het bouquet garni en de kruidnagels en pureer de saus in de keukenmachine. Meng de boter en de crème fraîche door de saus, laat deze nog even koken en breng op smaak met zout en peper. Serveer de vis met de saus, een flinke toef waterkers en aardappelpuree.



Wijnadviezen:

Chablis Premier Cru
Picpoul de Pinet
Witte Cheverny