Maskers!

Wallpapers van acteurs

Hutspot met klapstuk


Een oer-Hollandse klassieker die ideaal is voor de koude winterdagen. De bereiding is relatief niet moeilijk, maar houdt u wel rekening met de langere bereidingstijd.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 180 minuten
De kooktijd is ca. 180 minuten

KiloJoules: 300
Vetten: 3
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 9

De ingredienten:

400 g klapstuk
0,5 kg uien
3 dl water
2 kg aardappels
8 g zout
40 g boter
1,5 kg wortels

Voorbereiding

180 minuten

Kook het vlees in 2-3 uur voor in water met zout.

Bereidingswijze

180 minuten

Kook het vlees in 2-3 uur voor in water met zout. Schrap de wortels, was en snipper ze. Schil de uien, snijd ze door en voeg ze met de geschilde aardappels, de wortels en het zout bij het vlees en de bouillon. Laat dit geheel in een halfuur gaarkoken. Neem het vlees uit de pan en snijd het in plakken. Giet de bouillon zo nodig af en bewaar hem. Stamp alles door elkaar en maak de stamppot smeuïg met bouillon en de boter.



Wijnadviezen:

Rode Faugères
Rode Saint-Chinian
Witte Rueda