Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Franse uiensoep


Een stevig, niet licht gerecht. Het is makkelijk en in een korte tijd te bereiden. Het heeft een volle smaak en is lekker in combinatie met bijvoorbeeld plakjes roquefort.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 510
Vetten: 7
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

4 grote uien
1,25 l geconcentreerde vleesbouillon
40 g boter
40 g boter
peper
100 g geraspte oude kaas
8 sneetjes brood
20 g boter

Vervang de geraspte oude kaas door dunne plakjes roquefort, dat is even chiquer.

Bereidingswijze

30 minuten

Pel en snipper de uien en bak ze geel en gaar in 40 g boter in ca. 10 minuten. Breng op smaak met peper. Schep de uien in een diepe ovenschaal. Besmeer het brood aan beide kanten met 40 g boter, bak het in een koekenpan om en om en leg de sneetjes op de uien, zodat ze er geheel mee zijn bedekt. Giet de bouillon over het brood en laat ze erin trekken. Strooi een dikke laag geraspte kaas over het brood, leg er een paar stukjes boter op en laat het gerecht in een oven van 180 °C lichtbruin worden.