Maskers!

Wallpapers van Paarden

Bruinebonensoep


Uit de Hollandse keuken komt dit degelijke winterrecept. Met deze makkelijke en snelle bereiding heeft u iets heerlijks in huis tijdens koude dagen.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 240
Vetten: 2
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

2 uien
peper
1 blikje bruinebonen
worcestersaus
1 l bouillon
peperkorrels
20 g boter
bladselderij
1 laurierblad
1 prei
zout
200 g aardappels

Bereidingswijze

35 minuten

Pel en snipper de uien en bak ze lichtbruin in de boter. Laat de bonen uitlekken. Warm ze op in de bouillon. Pureer bonen en bouillon in de blender. Snijd de prei in ringen en schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Doe de uien, prei, aardappel, peperkorrels en laurierblad bij de bouillon en laat 20 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout, peper en worcestersaus en bestrooi met fijngesneden bladselderij.



Wijnadviezen:

Vin de Pays