Maskers!

Wallpapers van acteurs

Erwtensoep


Wat is lekkerder op een koude winterdag dan een heerlijke kop erwtensoep? Dit authentieke Nederlandse gerecht is een succes op iedere tafel. De bereiding is niet moeilijk maar vergt wel tijd.

Dit gerecht combineert erg goed met: Roggebrood
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 1440 minuten
De kooktijd is ca. 150 minuten

KiloJoules: 340
Vetten: 4
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

250 g groene erwten
500 g prei
1,5 l water
1 selderieknol
150 g mager rookspek
1 rookworst
500 g krabbetjes
peper
2 theelepels zout
1 bosje selderie
1 grote aardappel

Voorbereiding

1440 minuten

Was de erwten en laat ze 24 uur weken in 3/4 liter water.

Bereidingswijze

150 minuten

Breng 3/4 liter water aan de kook en laat ze hierin het spek en het vlees met het zout of de bouillontabletten 1 uur zachtjes koken. Voeg dan de erwten en het weekwater toe en laat ze 1 uur meekoken. Schil de aardappel, was hem en snijd hem in blokjes. Snijd de wortels en de bovenste groene bladeren van de prei. Snijd de prei in ringen en was ze. Schil de selderieknol, was hem en snijd hem in blokjes. Laat de groenten 30 minuten in de soep meekoken, laat ook de rookworst meekoken. Haal het vlees en de worst uit de soep en snijd ze klein. Roer de soep goed door, zodat hij gebonden wordt, breng op smaak met versgemalen peper. Was het selderiegroen en snijd het klein. Roer het gesneden vlees en de selderie door de soep.