Maskers!

Wallpapers van Zeeleven

Bouillabaisse (vissoep)


Een kruidige en smaakvolle vissoep. U kunt dit Franse recept lekker combineren met bijvoorbeeld broodcroutons en/of door een sinaasappelschil aan de bouillon toe te voegen.

Dit gerecht combineert erg goed met: Broodcroutons
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 310
Vetten: 5
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

1 ui
500 g visfilet
2 teentjes knoflook
50 g gekookte mosselen
0,5 dl olijfolie
50 g gekookte garnalen
500 g soeptomaten
1 scheut witte wijn
versgemalen zwarte peper
geraspte nootmuskaat
1 theelepel saffraanpoeder
zout
0,75 l gekruide visbouillon

Voeg een sinaasappelschil toe aan de visbouillon voor meer smaak.

Bereidingswijze

30 minuten

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in partjes en voeg deze toe. Maal peper erover en strooi het saffraanpoeder erbij. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes stoven. Zeef de tomatenmassa. Vul de visbouillon aan met water tot 1 liter en breng de vloeistof aan de kook. Roer de tomatenpuree erdoor. Snijd de visfilet in stukken en doe deze erbij. Laat de vis in ongeveer 5 minuten zachtjes gaar koken in de bouillon. Voeg de mosselen en de garnalen toe en warm deze mee. Breng de soep op smaak met een scheut witte wijn, nootmuskaat en eventueel zout. Leg de vis, de mosselen en de garnalen op een voorverwarmde schaal en serveer de bouillon apart.



Wijnadviezen:

Bandol
Cassis
Viognier (Zuid-Frankrijk)
Witte Côtes de Provence