Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Gevulde kippensoep


Deze Nederlandse soep smaakt het hele jaar door. U kunt het gebruiken als voorgerecht, tussendoortje of in combinatie met bijvoorbeeld een broodmaaltijd.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 150 minuten

KiloJoules: 510
Vetten: 7
Eiwitten: 12
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

1 grote soepkip
1 theelepel peperkorrels
1 runderschenkel
2 preien
2 bouillontabletten
500 g worteltjes
0,5 ui
1 kleine selderieknol
1 teen knoflook
50 g rijst
enkele takjes peterselie
peper
enkele worteltjes
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1 laurierblad
2 eetlepels fijngesneden selderie
1 stukje foelie

Bereidingswijze

150 minuten

Was de kip. Snijd de ui in grove stukken. Was de peterselie. Schrap de worteltjes en pel de knoflook. Breng 1,5 liter water aan de kook met de runderschenkel, de ui, peterselie, een paar worteltjes, knoflook en de droge kruiden. Doe, als de bouillon kookt, de kip in de pan en laat ze 1,5 uur zachtjes trekken. Zeef de bouillon. Fileer de kip en snijd het vlees in grove stukken. Snijd de wortels en de bovenste groene bladeren van de prei. Snijd de prei in 3 cm brede ringen, was ze. Snijd de worteltjes in niet te dunne plakken. Schil de selderieknol, was hem en snijd hem in blokjes. Was de rijst. Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de groenten en rijst 25 minuten erin. Roer de stukjes kip door de soep. Breng de soep op smaak met versgemalen peper. Was de peterselie en de selderie en snijd de blaadjes fijn. Roer ze door de soep.



Wijnadviezen:

Gambellara
Pinot Blanc
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne