Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Gevulde aardappels Otero




Dit gerecht combineert erg goed met: Venkelsalade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 5 minuten
De kooktijd is ca. 70 minuten

KiloJoules: 680
Vetten: 12
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

4 grote aardappels
50 g kreeftenboter
5 dl melk
zout
1 plak ui
versgemalen peper
1 laurierblad
boter
6 witte peperkorrels
200 g kleine garnalen
25 g boter
50 g geraspte kaas
25 g bloem
30 g gesmolten boter
1,5 dl slagroom

Voorbereiding

5 minuten

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Bereidingswijze

70 minuten

Borstel de aardappels goed schoon, pak ze in aluminiumfolie en leg ze circa 60 minuten in de oven. Hol ze, als ze gaar zijn, aan de lange kant voorzichtig uit. Bereid intussen de saus: zet de melk op met de ui, laurier en peperkorrels en laat dit 10 minuten tegen de kook aan trekken. Zeef de melk. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Giet de geparfumeerde melk erbij en roer tot een gebonden saus ontstaat. Schenk er 1 dl slagroom bij en laat de saus zachtjes inkoken. Zeef de saus, roer de kreeftenboter in klontjes erdoor en breng op smaak met zout, peper en de 2 eetlepels slagroom. Verhit de grill. Vet een ovenschaal in. Leg de aardappels in de schaal. Vul ze met de garnalen, giet de saus erover en bestrooi het geheel met de geraspte kaas; schenk de gesmolten boter erover. Zet de schaal onder de grill tot een mooie goudbruine korst ontstaat. Serveer direct.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Australië)
Chardonnay (Chili)
Chardonnay (Zuid-Afrika)
Chardonnay (Zuid-Frankrijk)