Maskers!

Wallpapers van Tekenfilms

Eenvoudige groentesoep


Een makkelijk en snel te bereiden Hollands recept. De soep is niet seizoensgebonden en kan met veel gerechten worden gecombineerd.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 130
Vetten: 1
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

200 g runderpoelet
10 g aardappelmeel
1 l water
500 g soepgroenten
zout
1 bosje verse peterselie

Geschikte soepgroenten zijn onder andere: - prei - ui - wortelen - bleekselderij - bloemkool - doperwtjes

Bereidingswijze

20 minuten

Was het vlees, zet het op met koud water en zout en breng langzaam aan de kook. Laat de bouillon circa 3-4 uur trekken. Gebruik het vlees eventueel als vulling voor de soep. Bind de bouillon iets met aangelengd aardappelmeel. Maak de soepgroenten schoon en was ze. Snijd de grotere stukken klein. Kook de groenten beetgaar in de bouillon. Voeg het vlees toe en maak de soep af met fijngesneden peterselie.