Maskers!

Wallpapers van Tekenfilms

Champignonroomsoep


Deze smaakvolle Nederlandse soep kunt u het hele jaar door eten. Het is makkelijk en snel te bereiden en heeft een romige smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 310
Vetten: 5
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

100 g verse champignons
1 eierdooier
35 g boter
0,5 dl slagroom
35 g bloem
zout
1 l heldere bouillon
peper
1 eetlepel witte wijn

Bereidingswijze

20 minuten

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Smoor de champignons een paar minuten in een klontje boter. Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer dit goed door elkaar. Voeg de bouillon toe en roer tot een gebonden soep ontstaat. Laat nog even goed doorkoken. Doe de champignons met het smoorvocht bij de soep en laat even meewarmen. Roer ten slotte van het vuur af de witte wijn, de eierdooier en de slagroom door de soep en breng op smaak met peper en zout..