Maskers!

Wallpapers van Paarden

Pannenkoeken


In dit recept wordt gedroogde gist gebruikt. Ook met zelfrijzend bakmeel worden goede resultaten behaald. Het gebruik van kant-en-klaar "pannenkoekenmeel" geeft minder goede resultaten.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 1080
Vetten: 9
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 39

De ingredienten:

300 g bloem
5 g zout
1 ei
boter
8 g gedroogde gist
stroop
0,5 l melk
basterdsuiker

Pannenkoeken zijn ook lekker met; - aardbeienjam - plakken jonge kaas - verse ananas - plakjes banaan met chocoladesaus

Bereidingswijze

30 minuten

Meng bloem, gist, de helft van de melk, ei en zout tot een glad beslag. Roer goed door en verdun met de rest van de melk. Verhit de boter in een koekenpan en bak van een beetje beslag de pannenkoek vlug aan beide kanten goudbruin. Bak zo door tot al het beslag gebruikt is. Serveer de pannenkoeken met stroop of suiker.