Maskers!

Wallpapers van Motoren

Crème brûlée


Dit Franse nagerecht kunt u het hele jaar door bereiden. De bereiding is eenvoudig en neemt slechts 30 minuten in beslag. In deze korte tijd zet u een bijzonder nagerecht op tafel.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 1470
Vetten: 31
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 12

De ingredienten:

4 eierdooiers
3 eetlepels basterdsuiker
3 dl slagroom
bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

30 minuten

Klop de eierdooiers los en verwarm de slagroom, roer beide door elkaar. Verhit de grill. Giet het mengsel in een au bain-mariepan en voeg de basterdsuiker toe. Roer tot het mengsel bindt en schenk het in eenpersoons schaaltjes. Laat afkoelen. Strooi vlak voor het opdienen de suiker erover en zet de schaaltjes onder de hete grill tot de suiker is gekarameliseerd. Serveer warm of koud.



Wijnadviezen:

Moscatel
Muscat de Beaumes-de-Venise
Muscat de Rivesaltes