Maskers!

Wallpapers van Paarden

Chocolademousse


Chocolademousse is een oer-Hollands recht dat u het hele jaar door kunt eten. Het is eenvoudig en snel te bereiden en een must voor de echte chocoladeliefhebber.

Dit gerecht combineert erg goed met: Lange vingers of kleine krokante koekjes
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 1690
Vetten: 24
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 40

De ingredienten:

4 repen bittere chocolade
40 g suiker
4 eieren (gesplitst)

Bereidingswijze

20 minuten

Smelt de repen chocolade au bainmarie. Meng de eidooiers er een voor een doorheen. Klop de eiwitten met de suiker zeer stijf en spatel van het vuur af luchtig door de chocolademousse. Doe de mousse in glazen schaaltjes en zet ze tot gebruik in de koelkast.



Wijnadviezen:

Banyuls
Maury
Pedro Ximénex Sherry