Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Tonijnsteak


U kunt dit Franse recept met de grill klaarmaken. Het is makkelijk en snel te bereiden. Heerlijk met citroen.

Dit gerecht combineert erg goed met: Dillesaus, tapenade of citroenmayonaise
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 540
Vetten: 6
Eiwitten: 16
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

4 moten tonijn
paneermeel
8 gr zout
citroensap
boter

U kunt hiervoor ook goed een grillpan gebruiken.

Bereidingswijze

20 minuten

Bestrijk de vis met boter en paneermeel en leg er een stukje boter op. Verwarm de grill voor. Leg de moten tonijn op een rooster, schuif het rooster 10-15 cm midden onder de grill. Grill de vis in 10 minuten gaar en keer de moten halverwege de tijd. Bedruip af en toe met boter. Besprenkel de vis met citroensap. Leg de vis op een voorverwarmde schaal. Serveer met citroenpartjes.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Australië)
Chardonnay (Chili)
Chardonnay (Zuid-Afrika)
Chardonnay (Zuid-Frankrijk)