Maskers!

Wallpapers van Films

Forel (gebakken)




Dit gerecht combineert erg goed met: Sla en mayonaise
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 700
Vetten: 12
Eiwitten: 12
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

4 forellen
80 g boter
8 g zout
citroen
bloem
peterselie
melk

U kunt de forellen ook in frituurvet bakken. Het korstje is dan krokanter.

Bereidingswijze

30 minuten

Snijd de koppen van de forellen af, maak de vis schoon, was en knip de vinnen bij. Bestrooi de vis met zout, laat 15 minuten staan, droog de vis af en wentel ze in melk en daarna in de bloem. Bak de forel in boter vlug bruin en gaar. Giet de rest van de boter over de vis. Druppel citroensap over de vis, strooi er peterselie over en leg partjes citroen bij de vis.



Wijnadviezen:

Droge witte Bordeaux
Entre-Deux-Mers
Riesling (Elzas)