Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Scholfilet


Een lekkere Hollandse hap, dit gaat uitstekend samen met bijvoorbeeld sla en gebakken aardappeltjes. De vis kunt u in 25 minuten bereiden.

Dit gerecht combineert erg goed met: Sla en gebakken aardappeltjes
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 510
Vetten: 5
Eiwitten: 18
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

1 kg scholfilet
bloem
10 g zout
olie

Bereidingswijze

25 minuten

Maak de vis schoon, snijd de buikholte open en knip de kop, vinnen en een deel van de staart af. Kerf de vis aan beide kanten in en was ze goed. Bestrooi de vis met zout en laat het even gezouten staan, laat uitlekken, dep de vis droog en wentel door de bloem. Laat in een koekenpan een laag olie heet worden en bak hierin de vis eerst aan de lichte en dan aan de donkere kant snel bruin en gaar. Serveer de gebakken vis met een gemengde salade en gebakken aardappeltjes.



Wijnadviezen:

Gambellara
Muscadet
Pinot Blanc
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne