Maskers!

Wallpapers van XP

Tongfilet in witte wijnsaus




Dit gerecht combineert erg goed met: Aardappelpuree en peultjes
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 540
Vetten: 7
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

8 tongfilets
30 g bloem
1 dl witte wijn
0,5 dl slagroom
2 dl visfumet
1 eetlepel citroensap
60 g boter
1 eierdooier

Bereidingswijze

20 minuten

Leg de tongfilets in een ruime pan, giet de wijn en de visfumet erover. Laat de vis in circa 5 minuten afgedekt gaar worden. Maak van de boter, bloem en 3 dl van de visbouillon met de wijn een saus. Maak de saus af met de rest van de boter, de slagroom, het citroensap en de eidooier. Giet een deel van de saus over de filets en serveer de rest van de saus erbij.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Australië)
Rully
Saint-Véran
Witte Bourgogne