Maskers!

Wallpapers van Popartiesten

Varkensrollade


U kent het wellicht nog wel van vroeger. Zo'n heerlijk plakje rollade bij de boontjes en aardappels. Met dit recept bereidt u zelf de heerlijkste rollade. Serveer de rollade met een lekkere, bruine jus.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 1210
Vetten: 21
Eiwitten: 25
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

1 kg varkensrollade
zout
250 g boter
peper

Bereidingswijze

50 minuten

Laat de helft van de boter in een pan lichtbruin worden en bak de rollade aan beide kanten bruin. Bestrooi de rollade met zout en peper. Warm de oven voor op 175 ºC. Laat de boter in een braadslee bruin worden en leg het vlees erin. Laat het in 40-45 minuten langzaam gaar worden. Bedruip het vlees af en toe met gesmolten boter.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Zuid-Frankrijk)
Montepulciano d’ Abruzzo
Rosé Côtes de Provence