Maskers!

Wallpapers van Tekenfilms

Saté babi


Dit Indonesische gerecht past perfect in de rijsttafel. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en snel klaar. De kruiden geven het geheel een oosters tintje.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 4480
Vetten: 86
Eiwitten: 73
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

500 g varkensvlees
1,5 eetlepel ketoembar
3 kemiries
0,75 eetlepel djinten
1 rode ui
0,5 theelepel trasi
2 tenen knoflook
2 theelepels asem
2 lomboks
zout
0,75 theelepel laos
1 stukje goela djawa
1,5 theelepel sereh
1 djeroek-poeroetblad
1 theelepel koenjit
1 dikke santen

Bereidingswijze

30 minuten

Snijd het vlees in dobbelstenen. Pof de kemiries, snijd ze met ui, knoflook en lomboks zeer fijn en vermeng ze met trasi, zout, goela djawa, alle overige kruiden en asem. Doe er de dikke santen door, wrijf het vlees in met de kruiden en rijg het aan de pennen. Rooster het vlees in een hete oven van 180 °C of onder een hete grill en bestrijk het zo nu en dan met de saus.



Wijnadviezen:

Rosé Côtes de Provence