Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Zalmsalade


Een makkelijk Nederlands recept voor in de zomer. Het is geen zwaar gerecht maar heeft wel een stevige structuur. De zalmsalade heeft een heerlijke zachte en frisse smaak.

Dit gerecht combineert erg goed met: Toast en boter
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 35 minuten
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 620
Vetten: 11
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

8 verse asperges
1 citroen
zout
6 eetlepels olijfolie
suiker
citroenrasp
foelie
1/2 bosje vers bieslook
300 g verse zalmfilet
zout
12 kwarteleitjes
versgemalen peper
diverse sla
1 eetlepel gembersap
12 kerstomaatjes

Voorbereiding

35 minuten

Schil de asperges en snijd de harde onderkanten eraf. Leg de schillen op de bodem van een pan en leg hierop een theedoek. Voeg zout, suiker en foelie toe en zoveel water dat het ruim boven de theedoek staat en breng het geheel aan de kook. Leg de asperges erin en kook deze 10 minuten. Draai het vuur uit en laat ze met een deksel op de pan nog 15 minuten nagaren.

Bereidingswijze

30 minuten

Pocheer de zalmfilet in ruim water gaar in circa 5 minuten. Laat deze uitlekken en afkoelen. Laat ook de asperges afkoelen. Kook de kwarteleitjes 1 minuut en laat ze schrikken in koud water. Rol de schil van de eitjes craquelé en pel ze, bewaar ze in koud water. Was en pluk de sla en leg een aardig assortiment op een grote schaal. Snijd de zalmfilet in stukjes en verdeel elke asperge in 3 gelijke stukken. Schik beide op de sla. Leg hier en daar een kwarteleitje en een kerstomaatje. Klop het citroensap met de olie los, voeg citroenrasp, fijngeknipt bieslook, zout, peper en gembersap toe en klop het geheel goed door elkaar. Giet deze vinaigrette over de salade en serveer meteen.Wijnadviezen:

Pouilly-Fumé
Sancerre
Sauvignon Blanc (Chili)
Witte Menetou-Salon