Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Babi pangang


Het overbekende recept uit de Indonesische keuken dat redelijk wat tijd kost om te maken. Kan het hele jaar door gegeten worden en is niet moeilijk om te maken. Let wel op de voorbereidingstijd.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 120 minuten
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 670
Vetten: 7
Eiwitten: 22
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

4 eetlepels zoete ketjap
peper
2 eetlepels hoisinsaus
zout
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 kg doorregen varkenslappen
1 fijngehakte prei
2 tomaten
4 fijngehakte sjalotten
1 bosje peterselie
3 cm geraspte gemberwortel

Voorbereiding

120 minuten

Meng in een kom de ketjap, hoisinsaus, suiker, prei, sjalotten, gember, peper en zout door elkaar. Laat de speklappen in deze marinade 2-3 uur rusten.

Bereidingswijze

45 minuten

Verwarm de oven voor op 200 °C, zet een lekbak met een bodem water onder in de oven en leg de speklappen op het rooster midden in de oven. Rooster het vlees 10 minuten, en daarna bij 180 °C aan elke kant nog 25 minuten. De babi pangang dient knapperig te zijn. Snijd de varkenslappen na de roostertijd in 1 cm dikke plakken en verdeel ze op een verwarmde platte schaal. Garneer met plakjes tomaat en peterselie.



Wijnadviezen:

Gewurztraminer (Elzas)
Rosé Bullas
Tokay Pinot Gris