Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Wiener schnitzel


Dit wereldberoemde Oostenrijkse gerecht is eenvoudig te bereiden en snel klaar. Maak de Wiener schnitzel eens bijzonder door hem te serveren met een schijfje citroen, een opgerolde ansjovisfilet, een kappertje en een augurkje.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 920
Vetten: 17
Eiwitten: 16
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

4 dunne magere kalfslappen
peper
1 ei
2 schijfjes citroen
paneermeel
4 ansjovisfilets
100 g boter
4 kappertjes
zout
4 augurkjes

Bereidingswijze

20 minuten

Haal de lapjes door het losgeklopte ei en wentel ze door het paneermeel. Bak het vlees in 8-10 minuten bruin en gaar in de boter en bestrooi met zout en peper. Neem het vlees uit de pan en leg het op een verwarmde schotel. Maak de jus zonodig af met water. Garneer iedere schnitzel met een half schijfje citroen, een opgerolde ansjovisfilet, een kappertje en een tot een waaiertje gesneden augurkje.



Wijnadviezen:

Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Sauvignon Blanc (Frankrijk)
Witte Côtes de Saint-Mont