Maskers!

Wallpapers van actrices

Gerookte makreelsalade


De salade is niet seizoensgebonden en makkelijk om te bereiden. Een stevige smaak en een zachte structuur zijn kenmerkend voor dit smakelijke Nederlandse voorgerecht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 730
Vetten: 10
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 13

De ingredienten:

200 g witte wilde rijst
1 grote rijpe mango
1 gerookte makreel
1 eetlepel mangochutney
100 g wilde spinazie
1 theelepel kerrie
2 sinaasappels
2 eetlepel olie
1 banaan
1/2 bosje verse peterselie
1 kiwi
1/2 bosje vers bieslook

Bereidingswijze

25 minuten

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis in stukjes. Was de spinazie, haal de mooiste bladeren los en leg hiervan op 4 bordjes een bedje. Pers 1 sinaasappel uit en vang het sap op. Schil de andere sinaasappel en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit. Pel de banaan, schil de kiwi en snijd beide in plakjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees glad van de pit af en snijd het in kleine blokjes. Roer in de blender een gladde dressing van het sinaasappelsap, de mangochutney, de kerrie en de olie. Hak de peterselie fijn met de staafmixer en de hakmolen en knip het bieslook fijn. Schep de rijst, de vruchten, de kruiden en de stukjes makreel door elkaar en giet de dressing erover. Schik de salade op de spinaziebladeren en garneer met fijngesneden spinazieblad.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Australië)
Chardonnay (Chili)
Chardonnay (Zuid-Afrika)
Chardonnay (Zuid-Frankrijk)