Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Ossenhaas


Dit bekende Hollandse gerecht is best moeilijk te bereiden, maar het resultaat is een heerlijk, mals stuk vlees. Serveer eens pepersaus en gebakken champignons bij de ossenhaas.

Dit gerecht combineert erg goed met: Pepersaus, rode wijnsaus en gebakken paddestoelen
Waardering:
Dit recept is voor 8 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 1040
Vetten: 16
Eiwitten: 24
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

1,25 kg ossenhaas
zout
200 g boter
versgemalen peper
melk

Bereidingswijze

35 minuten

Verwarm de oven voor tot 275 °C. Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees in 15-20 minuten in de oven. Leg het vlees op een verwarmde schaal en laat 15 minuten staan, zodat er bij het snijden minder vleessap uitloopt. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Giet een scheutje melk bij het braadvocht, verwarm dit en maak de jus af met water. De jus moet gelijkmatig gebonden zijn.



Wijnadviezen:

Haut-Médoc
Margaux
Pauillac
Saint-Julien