Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Boeuf Stroganoff


Een niet al te moeilijk recept dat in alle seizoenen geserveerd kan worden. Dit Franse gerecht kan lekker snel van de pan via de het bord naar de mond.

Dit gerecht combineert erg goed met: Aardappelpuree of witte rijst
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 750
Vetten: 11
Eiwitten: 14
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

800 g ossenhaas
2 dl witte wijn
2 uien
2,5 dl crème fraîche
250 g champignons
zout
50 g boter
peper
0,5 dl wodka

Bereidingswijze

20 minuten

Snijd de ossenhaas in reepjes van 1 bij 5 cm. Pel en snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Verhit een deel van de boter in een pan en bak hierin de uien en de champignons. Verhit de rest van de boter in een tweede pan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Doe het vlees vervolgens in de pan met de champignons en de uien. Deglaceer de vleespan met wodka en witte wijn en roer de crème fraîche erdoor. Schep het vlees, de uien en de champignons goed door elkaar en giet de saus erbij. Breng op smaak met zout en peper en serveer meteen.



Wijnadviezen:

Cahors
Malbec (Argentinië)