Maskers!

Wallpapers van Zeeleven

Lamsbout


Een heerlijk recept van eigen bodem dan redelijk eenvoudig gemaakt kan worden. Het is een recept voor in de lente en vergt wel en halve dag voorbereiding.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 720 minuten
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 1600
Vetten: 32
Eiwitten: 22
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

10 g zout
peperkorrels
1 dl witte wijnazijn
1 kg lamsbout
1 fijngesneden ui
150 g boter
peterselie
zout
laurierblad
peper
tijm

Voorbereiding

720 minuten

Meng azijn, ui, peterselie, laurierblad, tijm en peperkorrels door elkaar en leg het vlees hierin. Laat een nacht afgedekt marineren.

Bereidingswijze

45 minuten

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Verhit de boter in een braadslee en leg het vlees erin. Laat in 40-45 minuten langzaam gaar rosé worden. Bedruip het vlees af en toe met gesmolten boter. Bestrooi met zout en peper.



Wijnadviezen:

Cabernet Sauvignon
Haut-Médoc
Montagne-Saint-Emilion