Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Gebraden kalkoen


Met Kerst is dit Nederlandse recept niet te versmaden. Houd er wel rekening mee dat u enige tijd nodig heeft om te bereiden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 270 minuten

KiloJoules: 760
Vetten: 12
Eiwitten: 19
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

1 kalkoen
100 g boter
zout
1 bosje peterselie

Bereidingswijze

270 minuten

Was de kalkoen van binnen en van buiten en dep hem droog. Bestrooi de kalkoen vanbinnen en vanbuiten met zout en bind de poten tegen de romp. Hierdoor wordt de kalkoen gelijkmatiger bruin. Verhit de boter in een braadslee of braadpan, leg de kalkoen erin en bedruip hem met boter. Laat de kalkoen in een matig warme oven (150 °C) in ongeveer 4-4,5 uur gaar braden. De kalkoen is gaar wanneer u de poot gemakkelijk heen en weer kunt bewegen en het vlees van de poten zacht aanvoelt. Snijd de kalkoen pas na circa een half uur, zodat er minder vleessappen uitlopen. Leg de kalkoen op een voorverwarmde schaal. Garneer met toefjes peterselie.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Australië)
Chardonnay (Californië)
Chardonnay (Chili)
Witte Bourgogne