Maskers!

Wallpapers van Autos

Entrecote


Het hele jaar door niet te versmaden dit Franse gerecht. Het is snel en eenvoudig te bereiden. Erg goed te combineren met frisse groenten zoals sla.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 10 minuten

KiloJoules: 1180
Vetten: 21
Eiwitten: 22
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

4 entrecotes
100 g boter
zout
melk
peper

Leg een plakje kruidenboter op het vlees, zodat het zacht smelt.

Bereidingswijze

10 minuten

Laat de helft van de boter bruin worden in een pan. Bak eerst op vrij heet vuur het doorregen randje van de entrecotes bruin. Schroei daarna de entrecotes aan beide kanten vlug dicht en voeg zo nu en dan boter toe om te voorkomen dat de jus te donker wordt. Neem de entrecotes uit de pan en roer een scheutje melk door de jus. Warm dit even door en voeg vervolgens water toe totdat een mooie jus is verkregen. Bestrooi de entrecotes met zout en peper. Wilt u de entrecote van binnen rauw, dan is de baktijd 8-10 minuten. Moet de entrecote goed doorbakken zijn, dan moet u rekenen op een baktijd van 12-15 minuten. Serveer de entrecotes en de jus apart.



Wijnadviezen:

Cabernet Sauvignon
Merlot (Chili)