Maskers!

Wallpapers van Motoren

Chili con carne


Een smakelijke klassieker uit de Mexicaanse keuken. Dit lekkere gerecht is eenvoudig en snel te bereiden. U geeft het nog iets extra’s door er maïs aan toe te voegen.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 460
Vetten: 5
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

1 rode paprika
1,5 theelepel chilipoeder
1 groene paprika
1 blikje tomatenpuree
2 uien
3 dl bouillon
2 teentjes knoflook
500 g bruinebonen
1 lepel olijfolie
1 eetlepel azijn
350 g rundergehakt
5 g suiker
1 theelepel oregano
zout

Gebruik rode kidneybonen in plaats van bruinebonen. Voeg een blikje uitgelekte maïskorrels toe. Vervang de uien door rode uien.

Bereidingswijze

25 minuten

Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in dunne reepjes. Pel en snijd de uien fijn en fruit ze met de knoflook in de olie lichtbruin. Bak het gehakt mee. Meng de reepjes paprika erdoor. Voeg de kruiden, tomatenpuree, bouillon, bruinebonen, azijn, suiker en zout toe. Laat de chili con carne 5-10 minuten zachtjes pruttelen.



Wijnadviezen:

Rode Corbières
Rode Minervois
Rode Zinfandel (Californië)
Tinta Barroca (Zuid-Afrika)