Maskers!

Wallpapers van 3D objecten

Pizza Margherita


“Effe wachten” op een pizza hoeft nooit meer. Dankzij dit klassieke Italiaanse recept maakt u voortaan met succes een heerlijke Pizza Margherita. Het bereiden is niet moeilijk.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 950
Vetten: 10
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 25

De ingredienten:

175 g bloem
100 g mozzarella
10 g gist
1 eetlepel vers gesneden basilicum
1 dl lauwe melk
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
zout
peper
olijfolie
zout
200 g gepelde tomaten

Bereidingswijze

45 minuten

Maak gistdeeg van de bloem, gist, lauwe melk en zout. Kneed het mengsel samen tot een stevig deeg en laat het een 1 uur rijzen. Kneed het nogmaals goed door en rol het uit. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg het deeg op een ingevet bakblik. Bestrijk het deeg met olijfolie. Bedek de pizzabodem met de in plakken gesneden tomaten en de in plakken gesneden mozzarella. Bestrooi de pizza met de basilicum en de Parmezaanse kaas, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en bak de pizza in circa 30 minuten in de oven goudbruin en gaar.



Wijnadviezen:

Pinot Grigio