Maskers!

Wallpapers van Popartiesten

Lasagne


Lasagne is een overheerlijk wereldberoemd Italiaans gerecht. Dit smaakvolle recept is niet moeilijk om te bereiden, maar het vergt wel aandacht. Lasagne is ook uitstekend te bereiden met zalm of spinazie.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 80 minuten

KiloJoules: 950
Vetten: 17
Eiwitten: 16
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

scheutje olie
1 snufje cayennepeper
500 g rundergehakt
1 laurierblad
2 gesnipperde uien
175 g lasagne
250 g gepelde tomaten
250 g ricotta
1 blikje tomatenpuree
1 ei
2 theelepels suiker
zout
0,25 theelepel oregano
200 g mozzarella
0,25 theelepel tijm
2 eetlepels zonnebloemolie

U kunt de lasagne ook bereiden met zalm of spinazie.

Bereidingswijze

80 minuten

Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt en de ui al roerend goudbruin. Voeg tomaten, tomatenpuree, alle kruiden en suiker toe. Kook het geheel al roerend nog even en laat het vervolgens 30 minuten afgedekt sudderen. Verwijder het laurierblad. Schep het vet af. Kook de lasagne in kokend water en olie beetgaar. Laat ze uitlekken. Schik de lasagne in een ingevette ovenschaal dakpansgewijs over elkaar. Smelt de ricotta in een steelpan en klop het ei erdoor. Verdeel de helft over de lasagne en strijk de rest naar de uithoeken uit. Leg de helft van de mozzarella met de vleessaus op de lasagne. Herhaal deze stappen tot de lasagne op is. Bak de lasagne 45 minuten op 180 °C.



Wijnadviezen:

Pinot Grigio
Valpolicella