Maskers!

Wallpapers van Films

Nasi Goreng met kipfilet


Een heerlijk en makkelijk te bereiden Oosters gerecht. De hoofdbereidingswijze is het roerbakken in de wok. De structuur van het gerecht is stevig, Nasi Goreng heeft een pikante smaak. Heerlijk met saté en een fris biertje.

Dit gerecht combineert erg goed met: Saté en een fris biertje!
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 15 minuten

KiloJoules: 620
Vetten: 4
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 18

De ingredienten:

800 g gekookte rijst
2 eetlepels ketjap
2 grote uien
1 prei
1,5 theelepel sambal oelek
4 eieren
400 g kipfilet
kroepoek
2 teentjes knoflook
atjar
1 theelepel kerrie

Bereidingswijze

15 minuten

Snijd de kipfilet in stukjes. Snijd de prei fijn. Pel en snipper de uien en pers de knoflook. Verhit de olie in een grote pan of wok. Fruit ui en knoflook hierin goudgeel. Voeg sambal, kip, kerrie en ketjap toe en bak alles circa 5 minuten omscheppend op hoog vuur. Maak de koude rijst los met een vork om kleven tijdens het bakken te voorkomen. Schep de rijst voorzichtig door het gebakken vlees. Voeg de prei toe en laat de massa door en door warm worden op laag vuur. Bak intussen 4 spiegeleieren en zet een schaaltje kroepoek en atjar op tafel.



Wijnadviezen:

Côtes de Provence rosé