Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Gehaktschotel met aubergines


Dit Griekse recept neemt enige tijd in beslag om te bereiden, maar doet het het hele jaar door goed. Samen met aardappels en een frisse salade heeft u een heerlijke maaltijd op tafel.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 90 minuten

KiloJoules: 470
Vetten: 7
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

1 kg aubergines
boter
1 ui
50 g bloem
zout
50 g boter
750 g gehakt
0,5 l melk
1 dl witte wijn
50 g geraspte kaas
3 tomaten
paneermeel
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eieren (gesplitst)
peper

Gekookte aardappels en een frisse salade

Bereidingswijze

90 minuten

Snijd de aubergines in plakken en bestrooi ze met zout. Pel en snipper de ui. Bak het gehakt zonder boter rul en bruin, voeg de ui toe, fruit deze lichtbruin en voeg de wijn en een scheutje water toe. Laat het geheel ca. 10 minuten pruttelen. Voeg de gepelde en fijngesneden tomaten, de peterselie, peper en zout toe en laat alles met deksel op de pan circa 30 minuten sudderen. Maak de bechamelsaus: smelt de boter, meng bloem en zout erdoor en warm het goed door. Voeg 3 dl melk toe. Roer als de melk kookt de massa glad, verdun daarna de saus al roerende langzaam met de rest van de melk. Laat de saus even doorkoken. Voeg de geraspte kaas toe. Haal de pan van het vuur en roer er wat paneermeel en 2 eiwitten door. Was de plakken aubergines, droog ze goed af en smeer ze aan beide kanten met boter in. Bestrooi met paneermeel. Bedek de bodem van een ovenschaal met plakken aubergines, verdeel het gehaktmengsel erover en dek dit weer af met aubergines. Giet de bechamelsaus over de aubergines, zodat alles goed bedekt is. Strooi wat extra geraspte kaas erover. Zet de schotel 30 minuten in de oven tot deze goudbruin en gaar is.



Wijnadviezen:

Rosé Côtes de Provence
Vin de Crète