Maskers!

Wallpapers van Zeeleven

Lamskoteletten met tomaat en groene saus


Lamskoteletten met tomaat en groene saus is een overheerlijk Italiaans recept dat wel enige bewerking vereist. Dit recept is erg goed op te dienen met gratin dauphinois en tuinbonen.

Dit gerecht combineert erg goed met: Gratin dauphinois en tuinbonen
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 15 minuten
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 540
Vetten: 9
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

500 g lamsbeentjes
balsamico-azijn
1 ui
olijfolie
1 prei
zout
1 kleine winterwortel
peper
1/2 selderijknol
4 takjes peterselie
4 basilicumblaadjes
1 teentje knoflook
50 g boter
100 g spinazie
2 eetlepels bloem
12 lamskoteletten
1/2 l droge witte wijn
boter
2 vleestomaten

Voorbereiding

15 minuten

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bruineer voor de saus de lamsbeentjes in de oven. Maak de groenten schoon en snijd ze niet te fijn.

Bereidingswijze

40 minuten

Fruit de groenten met de kruiden in een ruime pan in de boter, roer de bloem erdoor en blus met de wijn. Voeg de lamsbeentjes toe en laat de saus een halfuur koken. Snijd het vruchtvlees van de vleestomaten in kleine blokjes, meng balsamicoazijn en een scheutje olijfolie, peper en zout erdoor en verwarm het mengsel even (in de magnetron of oven). Hak voor de saus de peterselie en de gepelde knoflook fijn en fruit dit kort aan. Pureer de gewassen spinazie met een beetje water in de blender. Breng deze saus op smaak met peper en zout. Peper en zout de lamskoteletten en bak ze in hete boter met een scheutje olijfolie bruin en gaar in circa 5 minuten per kant. Leg op voorverwarmde borden steeds 2 lamskoteletten en schep er een beetje van de tomatencompote op. Giet de spinaziesaus rondom. Serveer er gratin dauphinois en tuinbonen bij.



Wijnadviezen:

Chianti Classico
Vino Nobile di Montepulciano