Maskers!

Wallpapers van Dieren

Witlofsalade met rozijnen




Dit gerecht combineert erg goed met: Geraspte appel en gehakte walnoten.
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 10 minuten

KiloJoules: 390
Vetten: 5
Eiwitten: 1
Koolhydraten: 10

De ingredienten:

600 g witlof
2 eetlepels azijn
4 lepels olie
1 eetlepel citroensap
zout
1 fijngesneden sjalotje
peper
100 g rozijnen
1 eetlepel mosterd

Azijn en citroensap maken de saus lekker fris en houden tevens verkleuring van het witlof tegen.

Bereidingswijze

10 minuten

Klop olie, zout, peper, azijn, citroensap en mosterd goed door elkaar. Roer het fijngesneden sjalotje erdoor. Laat de dressing even rusten. Maak het witlof schoon, was het en laat goed uitlekken. Snijd het heel fijn. Meng de rozijnen en de dressing door het witlof en serveer direct.