Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Witlof met ham en kaassaus




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 370
Vetten: 6
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

1,5 kg witlof
100 g oude kaas
6 g zout
200 g ham
35 g boter
2 eetlepels geraspte belegen kaas
35 g bloem
paneermeel
4 dl melk
10 g boter

Bereidingswijze

35 minuten

Was het witlof en verwijder zo nodig de buitenste bladeren. Zet de struikjes op met weinig kokend water en zout en kook ze in 15 minuten gaar. Maak intussen de kaassaus: smelt de boter, meng bloem en zout erdoor en warm alles goed door. Voeg de melk toe en roer de massa glad. Voeg de oude kaas toe. Warm de saus door, maar laat hem niet meer koken. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Laat het lof uitlekken en wikkel elk struikje in een plak ham. Giet een gedeelte van de saus in een ovenschaal en leg de struikjes witlof erop. Giet de rest van de saus eroverheen. Strooi de geraspte belegen kaas over de schotel. Bestrooi met paneermeel en verdeel de 10 gram boter in klontjes erover. Laat het 10 minuten in de oven gratineren.