Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Kalfsfricandeau gegratineerd met champignon-kruidenragout


Binnen een klein uurtje tovert u dit heerlijke Franse lenterecept op tafel dat samen met pasta en peultjes een overheerlijk en compleet diner vormt.

Dit gerecht combineert erg goed met: Pastavlinders en peultjes
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 5 minuten
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 810
Vetten: 11
Eiwitten: 18
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

1 kalfsfricandeau
50 g boter
100 g boter
50 g bloem
2 sjalotten
100 ml slagroom
250 g champignons
peper
10 shiitake
zout
1/4 bosje basilicum
50 g gekookte ham (in blokjes)
enkele sprieten bieslook
100 g witbroodkruim
enkele takjes peterselie
100 g geraspte kaas
enkele takjes kervel
2 dl kalfsfond

De shiitake is een Japanse paddestoel, een oosterse delicatesse. De shiitake is vrij lang houdbaar in tegenstelling tot veel andere paddestoelsoorten, goed gekoeld wel 2 weken.

Voorbereiding

5 minuten

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Peper en zout de fricandeau.

Bereidingswijze

50 minuten

Verwarm de boter en braad de fricandeau rondom bruin. Laat het vlees in de oven in 35 à 40 minuten gaar worden; bedruip het van tijd tot tijd. Pel en snipper voor de ragout de sjalotten en snijd de paddestoelen en de kruiden fijn. Smelt de boter en fruit de paddestoelen en de sjalot licht. Roer de bloem erdoor en verdun de roux al roerend met de slagroom. Laat de saus zachtjes garen en breng ze op smaak met peper en zout. Meng de hamblokjes en de fijngesneden kruiden erdoor. Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C. Snijd het gebraden vlees in acht plakken en spuit steeds een beetje van de ragout tussen twee plakken. Bedek ook de bovenste plak met een beetje ragout en strijk deze glad. Bestrooi het vlees met broodkruim en geraspte kaas en laat het laagje in de oven goudbruin en knapperig worden. Roer voor de saus 1 eetlepel bloem door de braadresten en blus met 2 dl kalfsfond. Laat de saus iets inkoken. Verdeel de gevulde plakken vlees op voorverwarmde borden.Wijnadviezen:

Chardonnay (Zuid-Frankrijk)
Rosé Costières le Nîmes
Viognier (Zuid-Frankrijk)